Ciorbă rădăuțeană

Ingrediente:

  • 1 kg carne de pui
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 păstârnac rădăcină
  • 1/4 țelină rădăcină
  • 1 ardei gras roșu
  • sare
  • piper boabe
  • 400 gr smântână
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 5 căței de usturoi
  • 2 linguri făină de grâu
  • ardei iute murat

Etape de preparare a rețetei:

  1. Puneți la fiert carnea de pui bine spălată în apă rece. Adăugați sare. Pe parcursul fierberii la foc mic, îndepărtați regulat spuma care se ridică la suprafața supei. Lăsați la fiert 30-40 de minute.
  2. După ce supa s-a limpezit, adăugați legumele curățate, sare, piperul boabe și un ardei iute murat. Acoperiți și lăsați la fiert până când carnea și legumele sunt fierte.
  3. Scoateți carnea de pui și legumele din supă. Tăiați carnea fâșii și legumele cubulețe.
  4. Într-un vas, amestecați smântâna cu gălbenușurile de ou, adăugați usturoiul pisat și făina de grâu. Amestecați bine până se omogenizează.
  5. Adăugați treptat supă în amestecul de smântână cu ou, amestecând continuu, pentru a-l aduce la temperatura supei. Apoi, în același mod, transferați amestecul obținut în oala cu supă.
  6. La sfârșit, adăugați carnea fâșii și legumele cubulețe în ciorbă. Gustați și dacă este nevoie, mai adăugați sare, iute și acru după gust.

Poftă bună! Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube, Like&Share pe pagina de Facebook.