Brânzoici

Ingrediente:

Aluat:

  • 30 gr droide proaspătă/ 10 gr drojdie uscată
  • 50 gr zahăr
  • 350 ml lapte
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 100 gr unt 80% grăsime
  • coajă de lămâie rasă
  • un praf de sare
  • 600 gr făină de grâu tip OOO
Aluat brânzoci

Umplutură:

  • 500 gr brânză de vaci (bulgărași)
  • 1 ou
  • 200 gr zahăr
  • 2 plicuri de zahăr vanilinat
  • 2 lingurițe de coajă de lămâie rasă
  • un praf de sare
  • 100 gr griș
  • 100 gr stafide
Aluat și umplutură

Uns: 1 ou bătut

Opțional: Zahăr pudră deasupra

Etape în prepararea brânzoicilor:

Aluat:

  1. Se amestecă drojdia mărunțită și zahărul cu laptele călduț (să fie plăcut la mână) până se omogenizează.
  2. Peste amestecul obținut, adăugați gălbenușurile, untul la temperatura camerei, coaja de lâmâie rasă, un praf de sare și făina.
  3. Amestecați și frâmântați bine aluatul timp de aproximativ 10 minute, până se omogenizează.
  4. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați la dospit până își dublează volumul.

Umplutura:

  1. Într-un vas, amestecați brânza de vaci (dacă este mai umedă lăsați-o la scurs înainte), oul, zahărul, zahărul vanilinat, coaja de lămâie, grișul, stafidele, un praf de sare. Amestecați bine până ce până ce umplutura este omogenă.

Formarea brânzoicilor:

  • Pe un blat, presărați făină și întindeți aluatul până are o grosime de aproximativ 1 cm. Împărțiți aluatul cu un cuțit în 16 părți egale pătrate. Peste fiecare parte, adăugați umplutura în mod egal.
  • Împăturiți aluatul luând și așezând fiecare colț deasupra, ungeți cu ou bătut colțurile, și presați ușor pentru a le fixa.
  • La final, ungeți toate brânzoicile cu ou bătut.
  • Coaceți brânzoicile în cuptorul bine încins, 10 minute la 180 de grade Celsius și încă 10 minute la 160 de grade.
Brânzoici

Poftă bună! Abonați-vă la canalul de YouTube, Like&Share pagina de Facebook.