Papanași

Ingrediente:

  • 500 gr brânză de vaci
  • 300 gr făină de grâu
  • 2 ouă
  • 5 linguri de zahăr brun
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • coaja de la o lămâie
  • 1 linguriță rasă de bicarbonat
  • 1 lingură de zeamă de lâmîie
  • ulei
  • smântână

Pentru dulceață:

  • 4 linguri de zahăr brun
  • 200 gr afine proaspete/ congelate
Papanași

Etape în prepararea rețetei:

  1. Începeți cu amestecarea bicarbonatului cu zeama de lămâie.
  2. Într-un vas adăugați brânza, făina, zahărul brun, zahărul vanilinat, ouăle, coaja de lămâie rasă și bicarbonatul stins. Amestecați ingredientele cu o spatulă apoi cu mixerul, după care omogenizați bine cu mâna până obțineți un aluat.
  3. Pentru dulceață, caramelizați 4 linguri de zahăr peste care adăugați afinele proaspete sau congelate, fierbeți până se omogenizează.
  4. Formați papanașii din aluat, apoi îi prăjiți într-o oală cu o cantitate mai mare de ulei încins (lăsați focul mediu).
  5. Peste papanașii prăjiți, adăugați înainte de servire smântâna și dulceața de afine.

Poftă bună! Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube, Like&Share pagina de Facebook.