Ingrediente:
- 500 gr brânză de vaci
- 300 gr făină de grâu
- 2 ouă
- 5 linguri de zahăr brun
- 1 plic zahăr vanilinat
- coaja de la o lămâie
- 1 linguriță rasă de bicarbonat
- 1 lingură de zeamă de lâmîie
- ulei
- smântână
Pentru dulceață:
- 4 linguri de zahăr brun
- 200 gr afine proaspete/ congelate
Etape în prepararea rețetei:
- Începeți cu amestecarea bicarbonatului cu zeama de lămâie.
- Într-un vas adăugați brânza, făina, zahărul brun, zahărul vanilinat, ouăle, coaja de lămâie rasă și bicarbonatul stins. Amestecați ingredientele cu o spatulă apoi cu mixerul, după care omogenizați bine cu mâna până obțineți un aluat.
- Pentru dulceață, caramelizați 4 linguri de zahăr peste care adăugați afinele proaspete sau congelate, fierbeți până se omogenizează.
- Formați papanașii din aluat, apoi îi prăjiți într-o oală cu o cantitate mai mare de ulei încins (lăsați focul mediu).
- Peste papanașii prăjiți, adăugați înainte de servire smântâna și dulceața de afine.
Poftă bună! Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube, Like&Share pagina de Facebook.