Prăjitură cu fructe de sezon

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 15 linguri de zahăr
  • 15 linguri de ulei
  • 15 linguri de apă minerală
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 linguriță coajă de lămâie rasă
  • 20 linguri de făină de grâu
  • un praf de sare
  • 400 gr prune (sau alte fructe)
  • 3 linguri zahăr brun
  • 1 lingură scorțișoară
  • 1 lingură griș
Prăjitură cu fructe de sezon

Etape în prepararea rețetei:

  1. Într-un vas, bateți spumă 3 ouă întregi. Adăugați treptat zahărul vanilinat, zahărul și mixați bine până când devin cremoase.
  2. Peste amestecul obținut, turnați uleiul, apa minerală, apoi praful de copt, coaja de lămâie rasă, un praf de sare, și adăugați treptat făina amestecând continuu cu mixerul.
  3. Spălați și pregătiți fructele de sezon, prune, cireșe, vișine, caise (înlăturați sâmburii). Peste fructe adăugați zahărul și scorțișoară.
  4. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, turnați amestecul obținut peste care presărați o lingură de griș iar apoi așezați fructele.
  5. Coaceți la cuptorul preîncălzit la foc mic (180 grade Celsius), timp de 45 de minute.

Poftă bună! Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube, Like&Share pagina de Facebook.