Paste bolognese

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată
  • 1 morcov cubulețe
  • 1 tijă de țelină
  • 3 căței de usturoi tocat
  • 500 gr carne tocată de porc
  • sare, piper
  • 300 ml suc de roșii
  • busuioc și oregano uscat
  • 1 pahar mic de vin roșu
  • 3 linguțe pastă de ardei
  • 2 foi dafin
  • 400 ml apă
  • 1 cană parmezan ras
  • 1 cană smântână de gătit
  • 400 gr paste fierte

Etape de preparare a rețetei:

  1. În 2 lingurițe de ulei de măsline, adăugați ceapa tocată, morcovii și tija de țelină tăiate cubulețe, lăsați-le la foc până când ceapa devine sticloasă.
  2. Adăugați usturoiul tocat și carnea tocată. Condimentați după gust cu sare și piper.
  3. Amestecați continuu până carnea se rumenește puțin.
  4. Adăugați sucul de roșii (bulion), busuiocul și oregano uscat, un pahar de vin roșu, pasta de ardei, 2 foi de dafin. Amestecați, puneți capacul și lăsați la fiert până când carnea este fiartă.
  5. În cazul în care sosul scade prea mult, adăugați apă.
  6. Spre sfârșitul preparării, adăugați în sosul obținut parmezanul ras și smântâna de gătit.
  7. Fierbeți pastele în apă cu sare după indicațiile de pe ambalaj, adăugați-le în sos.
  8. La final, presărați parmezan ras peste pastele din farfurie.

Sperăm că v-a plăcut rețeta noastră. Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube, Like and Share pe pagina de Facebook.