Paste cu sos roșu și bacon

Ingrediente:

  • Bacon 100 gr
  • Ciuperci 4-5 buc
  • Ulei de masline
  • Sare, Piper
  • Zahar brun 1 linguriță
  • Sos de roșii 1 litru
  • Oregano și busuioc
  • Usturoi 1 cățel
  • Paste fierte 350 gr
  • Parmezan 30 gr
Paste cu sos roșu bacon
  1. Prăjiți feliile de bacon pe ambele părți, până devin crocante.
  2. După ce ați scos feliile de bacon din tigaie, adăugați 2 lingurițe ulei de măsline și ciupercile tăiate, pe care le condimentați cu sare și piper și le prăjiți până devin rumene.
  3. Peste ciupecile prăjite adăugați 1 linguriță de zahăr brun și 1 litru de suc de roșii (bulion).
  4. Lăsați totul la fiert aproximativ 20 de minute (până ajunge la consistența unui sos) și adăugați frunze de busuioc și oregano tocate mărunt (puteți folosi și uscat).
  5. La sfârșitul preparării, adăugați usturoiul pisat și opriți preparatul din gătit pentru a păstra aroma usturoiului.
  6. Adăugați în sos, pastele fierte după indicațiile de pe ambalaj. Noi am folosit fusilli dar puteți folosi orice fel de paste preferați.
  7. După ce le așezați în farfurie, presărați baconul crocant fărâmițat și parmezan ras.

Vă dorim spor la gătit și poftă bună!

Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube!