Bulgur cu falafel

Ingrediente falafel:

  • 500 grame năut conservă
  • 2 cepe
  • 2-3 legături pătrunjel verde
  • 1 lingură sare
  • 1 lingură rasă de bicarbonat
  • 2-3 linguri făină de grâu
  • 2 lingurițe coriandru pudră
  • 2 lingurițe chimen pudră
  • ulei

Ingrediente bulgur:

  • 300 grame bulgur
  • 8 roșii cherry
  • 1/2 lămâie
  • 1/2 castravete Fabio
  • 3 cepe verzi
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • frunze de mentă
  • pastă de ardei
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
Bulgur cu falafel

Etape de preparare a rețetei:

Falafel

  1. Pentru prepararea chifteluțelor de falafel, amestecați năutul, ceapa, pătrunjelul, coriandru, chimen, sare, și mărunțiți-le folosind un tocător electric.
  2. Peste amestecul obținut, adăugați 2-3 linguri de făină de grâu și 1 lingură rasă de bicarbonat. Amestecați bine, dacă compoziția este prea moale, mai adăugați făină.
  3. În continuare, formați chifteluțele. Prăjiți-le în uleiul încins, la foc mediu. Vă recomandăm să prăjiți o chifteluță, de probă!

Bulgur

  1. În apă cu sare, fierbeți 300 grame bulgur respectând indicațiile de pe ambalaj.
  2. Între timp, tocați legumele și verdețurile: castravetele, roșiile, ceapa verde, pătrunjelul verde și frunzele de mentă.
  3. Peste bulgurul fiert, adăugați amestecul de legume și verdețuri tocate, zeamă de lămâie, ulei de măsline, apoi condimentați cu sare și piper după gust. La final, adăugați câteva lingurițe de pastă de ardei. Amestecați bine!

Vă dorim poftă bună! Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube și Like&Share la pagina de Facebook.