Ingrediente:
- 3 linguri de ulei
- 2 cepe medii
- 2 morcovi medii
- 1 pătrunjel rădăcină mediu
- 1 tijă de țelină
- 1 ardei iute
- 1 ardei gras roșu
- 1 dovlecel
- 400 gr fasole verde
- 4-5 cartofi
- 2 căni bulion
- foaie de dafin
- pătrunjel verde
- 1 l apă
- sare
- piper
- 1 lingură boia de ardei
Etape de preparare a rețetei:
- Pentru prepararea acestei rețete începeți prin a curăța și toca legumele.
- Într-un vas, adăugați 3 linguri de ulei și înnăbușiți legumele la foc mediu: ceapa, țelina, morcovii, ardei iute (după gust), ardei gras roșu, pătrunjel rădăcină, dovlecel, fasolea verde. Condimentați cu sare și piper.
- După ce s-au înmuiat legumele, adăugați 2 căni de bulion sau 4 roșii tăiate cuburi. Condimentați cu 1 lingură de boia de ardei dulce și adăugați 1 litru de apă și o foaie de dafin. Acoperiți și lăsați la fiert până legumele sunt aproape fierte.
- În continuare, adăugați 4-5 cartofi cuburi, și lăsați la fiert încă 15-20 minute, până când cartofii sunt fierți. La sfârșitul preparării, adăugați pătrunjel verde tocat.
Poftă bună!
Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube și Like&Share la pagina de Facebook.