Ghiveci de legume

Ingrediente:

  • 3 linguri de ulei
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi medii
  • 1 pătrunjel rădăcină mediu
  • 1 tijă de țelină
  • 1 ardei iute
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 dovlecel
  • 400 gr fasole verde
  • 4-5 cartofi
  • 2 căni bulion
  • foaie de dafin
  • pătrunjel verde
  • 1 l apă
  • sare
  • piper
  • 1 lingură boia de ardei
Ghiveci de legume

Etape de preparare a rețetei:

  1. Pentru prepararea acestei rețete începeți prin a curăța și toca legumele.
  2. Într-un vas, adăugați 3 linguri de ulei și înnăbușiți legumele la foc mediu: ceapa, țelina, morcovii, ardei iute (după gust), ardei gras roșu, pătrunjel rădăcină, dovlecel, fasolea verde. Condimentați cu sare și piper.
  3. După ce s-au înmuiat legumele, adăugați 2 căni de bulion sau 4 roșii tăiate cuburi. Condimentați cu 1 lingură de boia de ardei dulce și adăugați 1 litru de apă și o foaie de dafin. Acoperiți și lăsați la fiert până legumele sunt aproape fierte.
  4. În continuare, adăugați 4-5 cartofi cuburi, și lăsați la fiert încă 15-20 minute, până când cartofii sunt fierți. La sfârșitul preparării, adăugați pătrunjel verde tocat.

Poftă bună!

Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube și Like&Share la pagina de Facebook.