
Ingrediente:
- 200 gr făină de grâu
- 1 plic praf de copt
- 6 ouă
- 200 ml lapte
- 150 gr telemea oaie
- 400 gr șuncă
- 100 gr măsline negre fără sâmburi
- 100 gr măsline verzi fără sâmburi
- 100 gr gogoșar murat
- 85 gr cașcaval
- 4 linguri de ulei
- sare și piper
Etape în prepararea rețetei:
- Pregătiți ingredientele pentru chec: dați pe răzătoare telemeaua și cașcavalul, tăiați cubulețe șunca și gogoșarul. Măslinele le lăsăm întregi.
- Într-un bol, cerneți făina și amestecați cu praful de copt.
- Într-un castron, adăugați ouăle întregi și bateți-le bine cu telul până devin spumă. Peste ouăle bătute adăugați laptele și telemeaua, amestecați până se omogenizează.
- Peste amestecul obținut, adăugați treptat făina.
- Continuați cu restul ingredientelor: șunca, măslinele negre și verzi, gogoșarul murat, cașcavalul, uleiul și condimentați cu sare și piper. Amestecați bine!
- Într-o tavă pentru chec cu hârtie de copt, turnați amestecul obținut.
- Lăsați checul în cuptorul preîncălzit la foc mic, timp de 50 de minute.

Poftă bună! Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube, Like&Share pagina de Facebook.