Chec aperitiv

Chec aperitiv

Ingrediente:

  • 200 gr făină de grâu
  • 1 plic praf de copt
  • 6 ouă
  • 200 ml lapte
  • 150 gr telemea oaie
  • 400 gr șuncă
  • 100 gr măsline negre fără sâmburi
  • 100 gr măsline verzi fără sâmburi
  • 100 gr gogoșar murat
  • 85 gr cașcaval
  • 4 linguri de ulei
  • sare și piper

Etape în prepararea rețetei:

  1. Pregătiți ingredientele pentru chec: dați pe răzătoare telemeaua și cașcavalul, tăiați cubulețe șunca și gogoșarul. Măslinele le lăsăm întregi.
  2. Într-un bol, cerneți făina și amestecați cu praful de copt.
  3. Într-un castron, adăugați ouăle întregi și bateți-le bine cu telul până devin spumă. Peste ouăle bătute adăugați laptele și telemeaua, amestecați până se omogenizează.
  4. Peste amestecul obținut, adăugați treptat făina.
  5. Continuați cu restul ingredientelor: șunca, măslinele negre și verzi, gogoșarul murat, cașcavalul, uleiul și condimentați cu sare și piper. Amestecați bine!
  6. Într-o tavă pentru chec cu hârtie de copt, turnați amestecul obținut.
  7. Lăsați checul în cuptorul preîncălzit la foc mic, timp de 50 de minute.
Chec aperitiv

Poftă bună! Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube, Like&Share pagina de Facebook.