Chilli con carne

Ingrediente:

  • 700 gr carne tocată amestec porc-vită
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 conservă de roșii cuburi
  • 200 ml suc de roșii
  • 2 conserve de fasole roșie
  • 1 linguriță boia afumată
  • 1 linguriță boia dulce
  • sare și piper
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță chimion măcinat
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 100 ml apă
  • ardei iute
  • orez (opțional)
Chilli con carne

Etape în prepararea rețetei:

  1. Într-un vas cu 3 linguri de ulei, gătiți carnea tocată până se rumenește bine.
  2. Adăugați ceapa și ardeiul gras tocate, condimentați cu sare, piper, boia dulce, boia afumată, fulgi de chilli, chimion măcinat, oregano, zahăr brun. Amestecați bine până se omogenizează.
  3. Adăugați roșiile cuburi și sucul de roșii. Fierbeți la foc mic timp de aproximativ 45 de minute, până carnea este fiartă. Dacă este nevoie, mai adăugați apă.
  4. Spre sfârșitul preparării, adăugați fasolea roșie și usturoiul pisat. Lăsați la gătit încă câteva minute să se combine aromele.
  5. Adăugați ardei iute după gust.
  6. Opțional puteți servi cu garnitură de orez.

Spor la gătit și poftă bună! Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube, Like&Share pagina de Facebook.