Ingrediente:
- 700 gr carne tocată amestec porc-vită
- 1 ceapă
- 1 ardei gras roșu
- 1 conservă de roșii cuburi
- 200 ml suc de roșii
- 2 conserve de fasole roșie
- 1 linguriță boia afumată
- 1 linguriță boia dulce
- sare și piper
- 1 linguriță oregano
- 1 linguriță chimion măcinat
- 1 linguriță zahăr brun
- 2 căței de usturoi
- 3 linguri de ulei
- 100 ml apă
- ardei iute
- orez (opțional)
Etape în prepararea rețetei:
- Într-un vas cu 3 linguri de ulei, gătiți carnea tocată până se rumenește bine.
- Adăugați ceapa și ardeiul gras tocate, condimentați cu sare, piper, boia dulce, boia afumată, fulgi de chilli, chimion măcinat, oregano, zahăr brun. Amestecați bine până se omogenizează.
- Adăugați roșiile cuburi și sucul de roșii. Fierbeți la foc mic timp de aproximativ 45 de minute, până carnea este fiartă. Dacă este nevoie, mai adăugați apă.
- Spre sfârșitul preparării, adăugați fasolea roșie și usturoiul pisat. Lăsați la gătit încă câteva minute să se combine aromele.
- Adăugați ardei iute după gust.
- Opțional puteți servi cu garnitură de orez.
Spor la gătit și poftă bună! Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube, Like&Share pagina de Facebook.