Dovlecei umpluți

Dovlecei umpluti

Ingrediente:

  • 6 dovlecei
  • 250 gr bacon
  • 5 ciuperci/ o conservă mică
  • o ceapă
  • 1 ardei gras roșu
  • 4 cubulețe de unt
  • 150 ml bulion
  • 1 cățel usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 250 gr mozzarella răzuită
  • ulei
  • boia
  • sare, piper
Dovlecei umpluti

Etape în prepararea rețetei:

  1. Spălați bine dovleceii, tăiați în două fiecare dovelecel și cu ajutorul unei linguri scobiți miezul. Tocați mărunt miezul dovleceilor, pentru că îl vom folosi la umplutură.
  2. Condimentați cu sare și piper dovleceii scobiți, coaceți-i în cuptorul preîncălzit, timp de 20 de minute la 200 grade Celsius.
  3. Între timp, pregătiți umplutura. Într-o tigaie cu 3 linguri de ulei, gătiți baconul până se rumenește ușor, adăugați ciupercile, ceapa, ardeiul gras tocate mărunt, miezul dovleceilor, untul. Condimentați cu sare, piper și boia. După ce legumele s-au înmuiat, adăugați bulionul, iar spre final usturoiul pisat și pătrunjelul tocat. Amestecați bine.
  4. Scoate-ți dovelceii din cuptor, pune-ți umplutura în ei, deasupra presărați mozzarella. Dați la cuptor încă 20 de minute, la 200 grade Celsius.

Vă dorm spor la gătit și poftă bună! Vă invităm să vă abonați la canalul de YouTube, Like&Share pagina de Facebook.