Langoși cu smântână și telemea

Ingrediente:

  • 1 kg făină de grâu
  • 200 ml lapte
  • 1 lingură zahăr
  • 1 cub de drojdie
  • telemea/ cașcaval
  • smântână
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • ulei
  • apă
Langosi cu smantana si telemea

Etape în prepararea rețetei:

  1. Într-un bol cu laptele călduț (nu fierbinte), sfărâmați cubul de drojdie și adăugați 1 lingură de zahăr. Lăsați aproximativ 15 minute, până își dublează volumul.
  2. Într-un vas, cerneți făina și amestecați cu 1 lingură de sare. Faceți o adâncitură în făină și adăugați amestecul de drojdie cu lapte, frământați 10 minute, timp în care turnați treptat aproximativ 500 ml apă călduță.
  3. Peste aluatul frământat, presărați făină, acoperiți cu folie alimentară și lăsați la dospit timp de 45 de minute.
  4. Între timp, pregătiți ingredientele pentru langoși: sosul de usturoi și telemeaua sau cașcavalul. Pentru sosul de usturoi, într-un blender, puneți cățeii de usturoi, 100 ml apă, 1 lingură de ulei și o linguriță de sare. Răzăliți telemeaua sau cașcavalul.
  5. După ce aluatul a dospit, ungeți mâinile cu ulei și formați langoșii, pe o suprafață unsă cu ulei.
  6. Prăjiți langoșii într-o tigaie cu o cantitate mare de ulei încins.
  7. Ungeți langoșii cu sosul de usturoi și smântână, adăugați telemeaua sau cașcavalul.

Poftă bună!

Vă dorim spor la gătit! Dacă v-a plăcut rețeta noastră, vă invităm să vă abonați la canalul de YouTube, Like&Share pagina de Facebook!