Ingrediente:
- 1 kg mazăre proaspătă sau congelată
- 160 gr carne afumată
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 300 ml suc de roșii
- 1 lingură pastă de ardei
- 1 lingură făină
- 2 lingurițe boia de ardei
- 1 legătură mărar
- 1 frunză de dafin
- ulei
- sare și piper
Etape în prepararea rețetei:
- Pentru prepararea acestei rețete pregătiți ingredientele: curățați și tăiați legumele, tăiați carnea cubulețe.
- Într-un vas cu 2 linguri de ulei, adăugați cubulețele de carne afumată și gătiți-o până este rumenită. Peste carne adăugați ceapa tocată mărunt și o gătiți până devine sticloasă, apoi continuați cu pasta de ardei, boia de ardei, sucul de roșii/ bulion, făina și amestecați până se omogenizează. Condimentați cu sare și piper, adăugați 0,5 l apă și lăsați la fiert 20 de minute.
- Adăugați mazărea, foaia de dafin, 0,5 l apă și mai lăsați la fiert 15-20 minute.
- Adăugați morcovii și lăsați la fiert încă 15 minute, după care gustați mazărea dacă este fiartă.
- La final, adăugați mărar verde tocat, după gust.

Vă dorim spor la gătit și poftă bună! Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube, Like&Share pagina de Facebook.