Mazăre cu sos

Ingrediente:

  • 1 kg mazăre proaspătă sau congelată
  • 160 gr carne afumată
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 300 ml suc de roșii
  • 1 lingură pastă de ardei
  • 1 lingură făină
  • 2 lingurițe boia de ardei
  • 1 legătură mărar
  • 1 frunză de dafin
  • ulei
  • sare și piper
Mazăre cu sos

Etape în prepararea rețetei:

  1. Pentru prepararea acestei rețete pregătiți ingredientele: curățați și tăiați legumele, tăiați carnea cubulețe.
  2. Într-un vas cu 2 linguri de ulei, adăugați cubulețele de carne afumată și gătiți-o până este rumenită. Peste carne adăugați ceapa tocată mărunt și o gătiți până devine sticloasă, apoi continuați cu pasta de ardei, boia de ardei, sucul de roșii/ bulion, făina și amestecați până se omogenizează. Condimentați cu sare și piper, adăugați 0,5 l apă și lăsați la fiert 20 de minute.
  3. Adăugați mazărea, foaia de dafin, 0,5 l apă și mai lăsați la fiert 15-20 minute.
  4. Adăugați morcovii și lăsați la fiert încă 15 minute, după care gustați mazărea dacă este fiartă.
  5. La final, adăugați mărar verde tocat, după gust.
Mazăre cu sos

Vă dorim spor la gătit și poftă bună! Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube, Like&Share pagina de Facebook.