Midii marinara

Midii marinara

Ingrediente

  • 1 kg midii
  • 1 ardei iute
  • 4-5 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 3 roșii sau 6 roșii cherry
  • 150 ml vin alb
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 lămâie
Midii marinara

Etape în prepararea rețetei:

  1. Primul pas în prepararea midiilor este curățarea acestora, îndepărtați firul trăgând de acesta, și folosind un cuțit curățați exteriorul lor. Este important ca midiile să fie închise, cele deschise le puteți lovi ușor cu cuțitul iar dacă nu se închid trebuie aruncate.
  2. Midiile curățate, trebuie ținute 30 de minute într-un vas cu apă sărată (ca și cea din mare).
  3. Între timp, tocați celelalte ingrediente: usturoiul, ardeiul iute, roșiile, pătrunjelul.
  4. Într-un vas adăugați 50 ml ulei de măsline și căliți la foc mic usturoiul și ardeiul iute pentru câteva secunde cât să-și elibereze aroma.
  5. Adăugați midiile și acoperiți cu un capac, până acestea încep să se deschidă. Amestecați din când în când.
  6. După câteva minute midiile se vor deschide, astfel că puteți adăuga roșiile și vinul. Amestecați și lăsați la fiert încă 2 minute pentru a obține un sos aromat, la final adăugați pătrunjelul tocat și zeama de la o jumătate de lămâie.
  7. Scoateți midiile într-un vas, verificați și aruncați midiile care nu sunt deschise. Sosul rămas trebuie turnat lin într-un alt vas fără a goli și lichidul de pe fundul vasului, care poate să conțină nisip.
  8. Condimentați sosul obținut cu sare și zeamă de lămâie, după gust. Îl puteți servi, lângă midii, cu pâine prăjită.

Încercați această rețetă pentru a simți aroma mării. Dacă v-a plăcut nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube, Like&Share pe pagina de Facebook.