Papricaș de pui cu găluște

Papricas de pui cu galuste

Ingrediente:

  • 100 ml ulei
  • 700 gr pulpe de pui
  • 3 cepe medii
  • 400 gr roșii în sos tomat
  • 3 linguri pastă de ardei
  • sare și piper
  • 2 litri de apă
  • 2 linguri boia de ardei
  • 2 foi de dafin
  • 2 albușuri de ou
  • 2 gălbenușuri
  • 6 linguri de făină
  • 250 ml smântână pentru gătit
  • 3 căței de usturoi
  • pătrunjel verde

Etape de preparare a rețetei:

  1. Începeți prin a rumeni pulpele de pui în uleiul încins, întorcându-le pe ambele părți. Când sunt rumenite, scoateți-le din vasul de gătit.
  2. Adăugați ceapa tocată mărunt și lăsați-o la foc mic până devine sticloasă, apoi roșiile în sos tomat sau bulion, pasta de ardei, condimentați cu sare și piper și amestecați până se omogenizează.
  3. Peste amestecul obținut, adăugați pulpele deja rumenite, apa și boia de ardei, foi de dafin. Puneți capacul și fierbeți totul la foc mic, amestecând din când în când.
  4. Pentru prepararea găluștelor de făină: separați albușurile de gălbenușuri, bateți albușurile cu sare și piper până devin spumă, încorporați gălbenușurile și adăugați treptat făina amestecând ușor de jos în sus pentru ca amestecul să rămână aerat (trebuie să rezulte o pastă cu o consistență puțin mai densă decât cea de clătite).
  5. În cazul în care lichidul a scăzut, adăugați puțină apă cât să acopere carnea.
  6. La sfârșitul preparării, când carnea este fiartă, adăugați smântâna de gătit și usturoiul pisat, gustați și condimentați cu sare și piper după gust.
  7. Formați găluștele luând amestecul cu o lingură încălzită în papricaș. Acoperiți și lăsați la fiert 5 minute. La final, adăugați pătrunjel verde tocat mărunt.

Poftă bună! Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube și să dați Like&Share pe pagina de Facebook.