Sarmale în foi de viță-de-vie

Ingrediente:

  • Frunze de viță-de-vie
  • Carne tocată de porc 1 kg
  • Orez 160 gr
  • Bulion 300 ml
  • Ceapă 3 buc
  • Roșii 4 buc
  • Cimbru
  • Mărar
  • Ulei 120 ml
  • Sare
  • Piper
  • Vegeta 1 linguriță
  • Boia de ardei 2 lingurițe
  • Apă
Sarmale în foi de viță-de-vie

Etape în prepararea rețetei:

  1. Într-o oală, puneți la fiert apă cu sare, în apa care fierbe adăugați frunzele de viță-de-vie și lasați-le 1 minut până se înmoaie ușor. Scoateți frunzele și lăsați-le la scurs.
  2. Între timp, tocați ceapa mărunt și feliați roșiile.
  3. Într-o tigaie cu ulei, gătiți ceapa până devine sticloasă, adăugați orezul spălat, condimentați cu sare, piper, vegeta și boia. Peste amestec, adăugați carnea tocată, amestecați bine până se omogenizează. Gustați de sare și piper.
  4. Formați sarmalele, adăugând în frunza de viță-de-vie aproximativ o lingură de amestec de carne, împăturiți și rulați.
  5. Într-o oală, puneți ulei, cimbru și mărar, acoperiți cu frunze de viță-de-vie și continuați aranjarea sarmalelor în straturi. La final, acoperiți sarmalele cu feliile de roșii și câteva frunze de viță-de-vie.
  6. Turnați bulionul și complectați cu apă, până lichidul ajunge la nivelul sarmalelor.
  7. Fierbeți sarmalele acoperite, la foc mic aproximativ 1 oră și 15 minute. După 45 de minute, puteți să le gustați.

Vă dorim spor la gătit și poftă bună! Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de YouTube, Like&Share pagina de Facebook.